Kategorier
Nyheter på OH

Online Mindfulness Kurs!

Mindfulness
Mindfulness (oppmerksomhetstrening) er en type mental trening som handler om å være til stede i det som skjer her og nå, og ikke i fortiden og fremtiden som vi altfor ofte er (noe som lett skaper stress). Vi trener med andre ord sinnet til å være til stede i øyeblikket. Med mindfulness blir vi blant annet bedre kjent med oss selv. Vi blir klar over våre tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger. Når vi blir bedre kjent med oss selv kan vi lettere gjøre om på det som ikke er hensiktsmessig og lede oss selv på en god måte.

Det er ikke uten grunn at mindfulness er blitt så populært. Forskning tyder på at mindfulness blant annet kan føre til redusert stress, økt konsentrasjon og fokus, smertelindring, et styrket immunforsvar, økt effektivitet og produktivitet, bedre søvnkvalitet, økt motstandsdyktighet og empati samt bedre livskvalitet.

MediYoga
MediYoga er utviklet i Sverige og målet er blant annet å forebygge sykdom og helseplager. MediYoga passer for stort sett alle mennesker. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke og enkle bevegelser og meditasjon. Dette kurset har fokus på øvelser for nakke, skuldre, rygg og stress. Det er mulig å gjøre de fleste øvelsene sittende på stol om ønskelig.

Flere vitenskapelige studier viser at yogaprogram utarbeidet av MediYoga kan hjelpe hjertepasienter i rehabiliteringen, og at det kan gi positive effekter ved stress, høyt blodtrykk og ryggsmerter.

På dette kurset vil du få:

  • En god innføring i hva mindfulness er og hvordan å ta det i bruk
  • Kunnskap om stress og hvordan det påvirker oss
  • Større bevissthet på dine tanker, følelser, reaksjonsmønster, triggere og handlinger
  • Kunnskap om hvordan å skru av autopiloten og lede deg selv på en god måte
  • En god innføring i meditasjon
  • Enkle verktøy du kan bruke i hverdagen for å takle stress, få bedre søvn, være mer til stede og lede deg selv på en god måte
  • Enkle Mediyoga-øvelser som er gode for nakke, rygg, skuldre og stress

Kurset kombinerer teori med praktiske øvelser (som meditasjon og Mediyoga) og refleksjon og dialog blant kursdeltakerne. Etter kurset vil du ha den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å fortsette å praktisere mindfulness på egenhånd.

Sted: Kurset holdes online på Zoom så en kan delta fra hvor som helst.

Ønsker du mer informasjon om kurset? Kontakt Oslo Hodepinesenter på 22 55 11 00 eller post@oslohodepinesenter.no. Kursholder Bente Kristensen kan kontaktes på 926 17 106 eller bentekristensen@rocketmail.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *